14. Izvještajno-tematska konvencija MO SDP-a Črnomerec

Aktualno 30. svibnja 2015

U petak, 29. svibnja održana je 14. Izvještajno-tematska konvencija MO SDP-a Črnomerec.

Osim 60-tak prijavljenih delegata Konvenciju je posjetilo i nekoliko gostiju od kojih su neki i pozdravili sve prisutne te zaželjeli uspješan rad Konvenciji kao i Mjesnoj organizaciji SDP-a Črnomerec. Tu su bili; predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Davor Bernardić, potpredsjednik GO SDP-a Zagreb i član predsjedništva zadužen za praćenje rada MO Črnomerec Saša Molan, tajnik GO SDP-a Zagreb Dominik Etlinger, član predsjedništva i predsjednik MO SDP-a Trešnjevka jug Denis Hrestak, predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena GO Zagreb Dijana Pavičić Haniš, predsjednik Foruma seniora GO Zagreb Ivan Kozolić, potpredsjednik MO SDP-a Maksimir Zoran Novosel te ostali uvaženi gosti iz drugih mjesnih organizacija.

Nakon odavanja počasti preminulim članovima, Konvencija je započela s radom izabravši radno predsjedništvo u sastavu Ivana Lolić, Jasmina Vince i predsjedavajući Tomislav Matošin. Predsjednik verifikacijske komisije Damir Mrkoci podnio je izvješće te zaključio da Konvencija može pravovaljano zaključivati nakon čega su se Konvenciji obratili neki od prisutnih gostiju. Između ostalih Konvenciji se obratio i predsjednik GO SDP-a Zagreb Davor Bernardić napomenuvši važnost rada i aktivnosti svih članova, naročitu u predstojećem razdoblju, u vrijeme parlamentarnih i lokalnih izbora.

Izvještaj o radu MO SDP-a Črnomerec podnijela je predsjednica Tamara Čubretović u kojem je izvijestila Konvenciju o uspješnom radu organizacije u proteklom razdoblju, sudjelovanju članstva u svim akcijama mjesne i gradske organizacije. Iznijela je i nekoliko podataka iz kojih je vidljivo kako je naša organizacija bila iznimno aktivna u vrijeme izbornih kampanja, a naročito u posljednjoj, kampanji za predsjedničke izbore. Članovi Konvencije su jednoglasno usvojili prezentirani izvještaj o radu.

Nakon odrađenog službenog dijela programa zanimljivo i informativno predavanje uz prezentaciju održao je zamjenik ministra okoliša i prirode Hrvoje Dokoza koji je ujedno i član naše mjesne organizacije. Tema i naziv predavanja bilo je “Energetska obnova obiteljskih kuća” te su prisutni dobili informacije o mogućnosti sufinanciranja iz europskih fondova prilikom obnavljanja svojih kuća. Po završetku rada konvencije, članovi i gosti ostali su se družiti uz mali domjenak.